Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Програма за летния отдих

 25 Юни 2009

226 деца от община Кърджали ще заминат на летни лагери в чужбина. Те ще летуват в гр. Маниса, област Измир и гр. Истанбул в съседна Турция, както и в гр. Комотини, Гърция. Друга част ще бъдат на нашето Черноморие –с.Равда.
По покана на община Кърджали група от 70 деца от градовете Истанбул, Бурса, Измир, Текирдаг, Р Турция и Комотини, Р Гърция ще гостуват в нашата страна.
Лагерите ще се проведат през юли и август. Основен критерий при подбора на децата е да са показали високи успехи в учението през годината, приоритет имат и деца от социално слаби семейства и деца без родители.
Програмата на летния отдих е богата и разнообразна. Тя предвижда посещение на исторически местности, взаимно опознаване бита, живота и културата на трите съседни балкански страни.
Община Кърджали за поредна година организира летния отдих на децата, това е приоритет в нашата политика, насочена към подрасващите, сподели кметът г-н Х. Азис. В срещата участваха ученици от различни кърджалийски училища. Децата и техните родители бяха запознати подробно с условията в летните лагери и необходимите документи за пътуване. Всички такси за посещения на музеи и исторически забележителности в Турция се поемат от страната -домакин.

Още снимки
 Прочитания: 2116 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign