Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Китай - далечен и близък

 25 Юни 2009

Община Кърджали, Сдружение “Устойчиво развитие“ и Институт “Конфуций България“ организираха днес Ден на Китай в Кърджали. Проявата е посветена на 60 – годишнината от установяване на дипломатически отношениия между КНР и Република България и е част от национална програма.
По този повод тук пристигнаха гости от Посолството на Китай в София, както и директорът на Институт “Конфуций- България“ г-н Алексиев.
Тази сутрин в СОУ "Владимир Димитров – Майстора" преподавателката от институт „Конфуций” г-ца Лиу Кун проведе открит урок по китайски език сред ученици от три кърджалийски училища. За първи път тийнейджъри от деветите и десетите класове на школата „Вл.Димитров-Майстора”, ”Отец Паисий” и „Св.Климент Охридски” имаха досег с китайския език. На срещата бе обявено, че 25 деца от Кърджали ще задълбочат познанията си по китайски език на летен лагер в Обзор.
В следобедните часове в СОУ ”Св. Климент Охридски“ зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова и директорът на институт “Конфуций” г-н Алексиев наградиха победителите от двата конкурса за есе и рисунка на тема “Китай- далечен и близък“. Различни техники на китайски бойни изкуства демонстрираха децата от Клуб “Пътят“ -Пловдив. Гостите от далечен Китай бяха поздравени и от танцова формация “Родопея”. Грамоти, сувенири, мултимедийни учебници получиха не само участниците в конкурсите, но и директорите на трите учебни заведения, активно включили се в националната инициатива. Силен интерес предизвика и изложбата на керамични йероглифи, изработени от художничката Ивета Стоянова, преподавател по изобразително изкуство в СОУ ”Вл. Димитров –Майстора“.

Още снимки
 Прочитания: 2064 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign