МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
23 Ноември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[21 Юли 2009]

Признание за добро сътрудничество с научната общност


[Още снимки]

Юбилейна грамота на СУБ /Съюз на учените в България/ получи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Отличието му бе връчено днес от председателя на Кърджалийския клон на Съюза доц. Дора Янчева.
През тази година се навършват 65 години от създаването на СУБ, годишнина , която показва устойчивост на нашата съюзна организация, избрала да бъде максимално полезна на хората. Управителният съвет на СУБ успя да разграничи отношението на държавници и политици към научната общност в България и тази грамота е признание към тях, каза доц. Янчева. Инж. Хасан Азис е един от четиримата кметове в страната , удостоен с почетната грамота на СУБ, а тя е израз на нашата благодарност за неговото отношение и това на общинското ръководство към научните работници в Кърджали. За нас е важно, че общността на учените в Кърджали се утвърждава като важен елемент в духовния живот на града и представителите на местната власт оценяват нейната роля , каза при връчването на наградата г-жа Янчева.
За мен отличието е високо признание за нашата съвместна дейност , каза инж. Хасан Азис, приемайки наградата. Той подчерта, че тя има няколко значения. От една страна развиване на партньорски отношения на достатъчно високо ниво, от друга - очаквания за добра ползотворна работа, подплатена с добри резултати.
Ръководството на община Кърджали през последните години винаги се е опитвало да се възползва от научния потенциал, каза още г-н Азис и в тази връзка припомни , че са проведени няколко научно-практически конференции, свързани както с новите производства и технологии на руди, така и с решаването на екологични въпроси. Вече е факт и съвместен продукт “Наръчник на земеделския производител”, който се реализира по инициатива на община Кърджали и с помощта на научната мисъл на базата на космическо изследване на почвата, климата и други показатели .
Кметът подчерта , че очакванията на общинското ръководство към Кърджалийския клон на СУБ е оттук нататък да бъде разширено доброто сътрудничеството чрез разработване на нови теми и общи проекти , свързани с развитието на икономиката, туризма , опазване на околната среда , опазване на общественото здраве , образованието и др . По този повод инж .Азис обяви , че общината е готова да инициира специална среща -дискусия още през септември т . г . за набелязване на бъдещи съвместни планове .
В рамките на проведената среща днес с ръководството на Кърджалийския клон на СУБ инж. Хасан Азис сподели и идеята за провеждане на научно - приложна конференция с участието на широк кръг специалисти - историци , етнографи , фолклористи и др. , на която да бъдат представени факти за възникването на Кърджали като селище и обявяването му град.

Новината е посетена: 1723 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ
Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „мъже и жени” в Община Кърджали?
САМИ ЕЛЕНОВ СОКОЛОВ /бокс /
ДИМИТЪР КАЛЧЕВ / волейбол/
ГЕОРГИ ПРОЙКОВ /кану-каяк/
СТАНИСЛАВ СТОЙЧЕВ СИМЕОНОВ /силов трибой/
АХМЕД МЮМЮН ОСМАН /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10


Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „юноши и девойки”в Община Кърджали?
ЕРГЮНАЛ САБРИ /бокс/
ДИМИТЪР ЯНКОВ НИКОЛОВ /водна топка/
ИВА ПЕТКОВА ПЕТКОВА / водна топка/
ГЕОРГИ ТАТАРОВ /волейбол/
ЕМИРДЖАН ВЕЖДИ ДУРАЛИ /кану - каяк /
ГАЛИН УРУМОВ – СИМЕОН КАМБУРОВ /кану- каяк/
БАЙРЯМ ОРХАН МУСТАФА - ДЖЕНК ИБРАХИМ /кану- каяк/
ГЕОРГИ ЧИЧЕВ /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10
[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка