Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отново на училище

 15 Септември 2009

С много настроение, усмивки и цветя бе открит първият учебен ден в община Кърджали. Тържествата във всички учебни заведения започнаха точно в 9,00ч., а гости им бяха представители регионалния инспекторат, на областна и общинска администрация.
С изпълнение на химна на Р България и посрещане на знаменната група бе открита и новата учебна година в най-старото училище в общината - СОУ „Отец Паисий”.
На празник като на празник. С музика, стих и танц паисиевци поздравиха, учители, родители и съученици. Ключът на знанието за поредна година бе предаден на първокласниците, а поздрав до всички отправи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
15 септември е ден посветен на тържеството и знанието.Училищният звън събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Скъпи ученици, мили първокласници бъдете достойни за труда на вашите преподаватели. Вярвайте в тях, вярвайте в собствените си сили и способности, за да израстнете като пълноценни граждани на Кърджали и България. На добър час!
С добре дошли в родното училище към ученици и колеги се обърна и директорът на школото Златко Атанасов, който прочете поздравителен адрес от началника на РИО Кърджали Надя Джунджулова. Добри думи за първия учебен ден от името на областна администрация Кърджали поднесе и Розен Иванов. Гости на празника бяха и директорът на Астрономическата обсерватория Агоп Узунбохосян, директорът на ОДК Златка Пеньова и отец Петър.
Унесени в тържеството най-малките възпитаници на СОУ „Отец Пайсии” така и не разбраха как заби първият школски звънец. Хванати за ръце 120-те малки момичета и момчета поеха към необятният свят на знанието. На училищният праг ги очакваше огромната шестица, през която за поредна година минаха пъвокласниците на СОУ „Отец Паисий”.

Още снимки
 Прочитания: 2285 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign