Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кожухчета за децата от ДЦ "Надежда"

 17 Септември 2009

17 деца от Дневен център “Надежда“ в Кърджали днес получиха кожухчета послучай предстоящия празник Рамазан Байрам. Дарението бе връчено от Джан Киразлъ, представител на фирма “Кърджали – Булгартабак” със съдействието на община Кърджали.
За пета поредна година бизнесменът Фуат Гювен, който е новият собственик на тютюневата фабрика , прави подобен благотворителен жест. В дните до празника общо 200 деца от Кърджали и по–малките населени места ще бъдат зарадвани с кожухчета, каза секретарят на общината Сезгин Бекир и благодари за дарението. Той уточни, че в списъците са включени 61 деца от областния град и 140 в по–малките населени места. Г-н Бекир каза, че е спазена волята на дарителя това да бъдат сираци, деца с физически увреждания и от семейства с тежко материално състояние. Заедно с топлите зимни дрешки фирмата предоставя и 90 пакета с месо /около 500кг./, което мюсюлманите ще имат възможност да сложат на празничната трапеза по случай свещения Рамазан Байрам.
Това е политика на фирмата, желанието на г-н Гювен е деца със специфични потребности, от социалнослаби семейства и различни социални заведения да усетят грижата и бъдат стоплени от човешкото внимание, сподели и г-н Киразлъ.
На връчването на дарението в ДЦ ”Надежда“ бяха голяма част от възпитаниците и персонала, който се грижи за тях.
Това е голяма помощ за семействата на нашите деца, сподели Тюркян Шукри- директор на центъра, която също изказа благодарност на дарителите за кожухчетата и на всички фирми, институциии и физически лица, които не забрават децата в празничните дни.
В навечерието на празника бяха раздадени и 300 кожухчета на деца от другите общини на област Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2500 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign