Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Жителите на "Гледка" готови да спрат камионите

 18 Септември 2009

Жителите на двата кърджалийски квартала Гледка и Горна Гледка са готови да блокират пътя, по който минават тежките коли с боклуци за сметището край Вищеград, това обявиха от Инициативния комитет, председателстван от енорийския свещеник отец Боян Саръев.
Хората ще предприемат тези крайни действия, ако зам.–министърът на МОСВ Евдокия Манева не спази даденото преди седмица обещание, че до 26 септември ще бъдат осигурени 500 хил. лв. за оформяне на временно трасе през Глухар.
На поисканата от кмета на Кърджали среща в екоминистерството, инж. Хасан Азис и представители на квартала са запознали г-жа Манева и нейните експерти с проблема. Изразихме нашите притеснения, че до изграждането на обходен път към депото, автомобилите ще продължат да минават по главната улица на квартала. В близост се намират детска градина и магазини. Всичко това застрашава живота на пресичащите деца и възрастни, разбива асфалтовото покритие и замърсява района, каза М. Реджеб от Инициативния комитет.
Само за последния месец камионите вече са над 1200/ от Кърджали, Джебел, Ардино и Ивайловград, предстои да започнат да пристигат коли от Крумовград, Ардино, Черноочене и Кирково, единственото решение на този етап е автомобилите да ползват временното трасе, което има нужда от укрепване, каза и Панайот Панайотов.
Като първоначална стъпка зам.–министър Евдокия Манева се е ангажирала с отпускане на необходимите 500 хил. лв. за временния път. Тя е обещала също, че в новия бюджет за 2009 г. ще бъде заложено финансиране на готовия проект на Община Кърджали за обходния път.
Вече втора седмица тече подписка. До момента в нея са се подписали над 500 души, тя е отворена и ще продължи, допълни отец Саръев.Още снимки
 Прочитания: 1955 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign