Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Премиера на "Нашенци"

 12 Март 2010

Най-новата постановка „Нашенци” по Чудомир на Общински център за култура и младежки дейности в Кърджали бе посрещната възторжено от публиката.Препълнената зала в Дома на културата снощи аплодира дълго играта на актьорите.
Това е авторски спектакъл на режисьора Гълъб Бочуков и композитора Радост Попова със съдействието на Димитър Ганев и Петър Делчев.
Мюзикълът представлява композиция от познати разкази на Чудомир „Не съм от тях”, „Наш Пондьо”, „Генчовисти и Пенчовисти”,”Я че изокам някой ден” и др.
Като пъзел сценичният разказ събира човешки съдби и характери ,тези на попа, провинциалните клюкарки, бай Миле, Гугуша, даскала….
Солистите на оперетата Иванка Христева, Дора Точкова и Цонка Точева впечатлиха зрителите с изпълненията си. Достойно на сцената им партнираха Димитър Илиев, Кирил Пецев и Никола Радиков.
Успешен дебют има Янка Димитрова, много приятна изненада поднесе Юксел Есен, който с лекота „преминаваше” от образ в образ. В спектакъла актьорите изпълняват по няколко роли. Авторските песни на Радост Попова превръщат представлението в нещо наистина уникално.
За първи път участват и танцьори от Фолклорния ансамбъл на Васил Василев .
Спектъкълът „Нащенци” е посветен на 120 години от рождението на големия писател –хуморист Димитър Чорбаджийски – Чудомир.

Още снимки
 Прочитания: 2527 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign