Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Номинираха Фехим Хорозов за почетен гражданин на Кърджали, посмъртно

 08 Октомври 2010

В Общинския съвет в Кърджали вече постъпи предложение за номинирането на поета, журналиста и драматурга Фехим Хорозов за почетен гражданин на Кърджали, посмъртно. Номинацията е по повод 21 октомври - Деня на Кърджали и е на 42-дружество на СБЖ с председател Петър Бакалов На този етап това е единственото предложение, внесено в местния парламент.
Фехим Хорозов е номиниран за почетен гражданин за приноса му в развитието на журналистиката, съвременната българска литература и драматургия, културата в Източните Родопи.
Сред носителите на почетното звание „Почетен гражданин” на Кърджали са художниците Даниел Емилианов - Джими, Станка Димитрова, скулпторът Вежди Рашидов, капитан Георги Георгиев (посмъртно), писателят Николай Хайтов, физикът Славей Златев, археологът Николай Овчаров, проф. Владко Панайотов, биоложката Стефана Василева и др.
Целта на званието е да се отдаде заслуженото внимание, признание и гласност на личности, които имат голям принос в обществения живот на общината и са подпомогнали за издигането на авторитета на Кърджали.


 Прочитания: 1520 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign