Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали домакин на Международен форум „Културните коридори на Балканите”

 19 Октомври 2010

Утре 20 октомври от 13.00 ч. в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали ще се проведе Международен форум „Културните коридори на Балканите” под патронажа на президента на Република България г-н Георги Първанов. Организатори на проявата са община Кърджали и Сдружение „Култура и туризъм на Източните Родопи”. Темата на конференцията е „Култура и туризъм на географски регион Тракия”.
Доклад в пленарната сесия ще изнесе Президента на РБългария г-н Георги Първанов. Вижданията си за бъдещето на културния туризъм в географски регион Тракия ще представят и проф.Николай Овчаров,областните управители на област Родопи-Еврос, Гърция г-н Георгиос Минопулос и на област Еврос, Гърция г-н Николаос Замбунидис, валията на Одрин, Турция г-н Гьокхан Сезер. Доклади по темата ще представят проф.Цветан Тончев, Председател на УС на Българската туристическа камара, г-н Благой Рагин, Председател на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, доц.д-р Марин Нешков, Председател на УС на Сдружение „Култура и туризъм на Източните Родопи”.
Добри практики за развитието на културния туризъм ще споделят представители на общини от България, Гърция и Турция, включени в географски регион Тракия. Прочитания: 1632 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign