Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметове отказаха участие в Областния съвет за развитие

 27 Октомври 2010

Кметовете и председателите на общинските съвети в седемте общини на Кърджалийска област отказаха да се включат в работата на насроченото за днес заседание на Областния съвет за регионално развитие. Причината, която те изтъкнаха на нарочна пресконференция бе, че са получили материалите от областния управител Иванка Таушанова едва вчера следобед. Самата областна стратегия за развитие съдържала 158 страници и било необходимо време, за да се запознаят с нея.
Общата позиция на градоначалниците на седемте общини от областта бе представена от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. Пред медиите той заяви, че кметовете не желаят да участват в заседанието проформа и да вземат решения, без да са се включили в подготовката им.
Кметове и председатели на местни парламенти от Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Ардино, Джебел и Черноочене се обединиха около желанието за по-голяма координация и по-активен диалог между местната и регионалната власт.
В края на срещата кметът инж. Хасан Азис в присъствието на своите колеги информира по телефона областният управител Иванка Таушанова за мотивите им за неучастие в заседанието на Областния съвет за развитие.
Две бяха предвидените теми, които трябваше да разгледа Съвета днес. Едната е свързана със развитие на социалните услуги, а втората – с подходи за подобряване на пътната инфраструктура в областта. По-късно заседанието на Областния съвет за регионално развитие бе отложено за 4 ноември.

Още снимки
 Прочитания: 1511 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign