Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали и Меджидия се побратимяват

 28 Октомври 2010

Общинският съвет в Кърджали даде съгласие да бъде подписан договор за сътрудничество и побратимяване между община Кърджали и община Меджидия, Румъния. За тази цел местният законодателен орган упълномощи кмета инж. Хасан Азис да подпише документа в присъствието на общинските съветници.
Община Кърджали и община Меджидия вече няколко години осъществяват успешно сътрудничество в областта на културата и образованието. Община Меджидия е една от общините в област Констанца в Югоизточна Румъния с население 50 000 души. Община Кърджали има побратимени общини в Русия, Турция, Гърция, Обединеното кралство и САЩ.
„Считам , че разширяването на сътрудничеството ни с община от държава, която стана член на ЕС заедно с България ще допринесе за подобряването на работата ни в различни области на обществено –политическия живот”, каза днес от трибуната на местния парламент инж. Хасан Азис.
Преди месец решение за побратимяване на общините Кърджали и Меджидия взеха и общинските съветници в румънския град. В знак на бъдещо приятелство кметът Мариян Йордаче бе гост в честванията на 98-годишнината от освобождението на Кърджали от турско робство.


 Прочитания: 1599 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign