Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Бивш футболист на "Арда " помага на Кърджали

 03 Декември 2010

МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” Кърджали получи дарение на медицинско оборудване от град Кьолн, Германия. Дарението пристига в Кърджали със съдействието на кърджалиеца Мюмюн Кашмеров, познат на футболните фенове. ”Щастлив съм, че мога да помогна на своите съгражданин и на своя роден град, където се развих като спортист, каза бившият нападател на ФК „Арда”.През последните години Кашмеров развива бизнес в Германия и България.
Медицинската апаратура и консумативите са на стойност над 26 хил.лв.и са предоставени от две немски болници „Св. Франциск” и „Св.Дух” на Фондация на селитяниките на Св. Дева Мария. Пратката включва респиратор, инкубатори, видеопроцесор, невростимулатор, комплект инструменти за интубация, апарати за измерване на кислородното съдържание в кръвта. Получени са още дефибрилатори, стерилизационен контейнер, глюкомери, маски за обдишване, инвалидни колички и др.Изпълнителният директор на болницата д-р Тодор Черкезов благодари на посланика на добра воля за жеста към пациентите на най-голямото здравно завадения в региона и връчи Свидетелство за дарение на Мюмюн Кашмеров .
Медицинското оборудване ще бъде разпределено в шест от болничните отделния - спешно, физиотераопия, ОАИЛ, второ и трето вътрешно и травматологията. Д-р А.Грънчаров от кърджалийската болница премина специален курс в Германия за работа с предоставената апаратура.


 Прочитания: 2971 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign