Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис откри информационен център в с. Стремци

 07 Февруари 2011

Вчера официално бе открит библиотечно – информационен център при НЧ „Огнище – 1944” с. Стремци, общ. Кърджали. Той е оборудван с 3 компютъра и многофункционална мултимедия по програмата „Глобални библиотеки – България”.
В краткото си слово председателят на читалището Халил Апти изтъкна, че стремежът е чрез въвеждането на новите технологии библиотеките да отговарят на изискванията на новото време, да задоволи все по- нарастващата нужда от информация.
В поздравлението си кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис пожела новата придобивка да превърне библиотеката в средище на духовност от нов тип, средище, което скъсява разстоянието и времето между хората.
На откриването присъстваха кметовете на населените места от микрорайон Стремци, обслужвани от читалището. Програмата „Глобални Библиотеки – България” бе представена от Регионалният координатор Ивета Филипова. Тя изтъкна, че основната цел на програмата е да се осигури равно поставен достъп до глобалната мрежа на всички български граждани и приобщаването им към глобалния свят.
Секретарят на Читалището Гюлсер Халил изрази своята радост и задоволство от стартирането на програмата. С помощта на компютрите ще се разнообрази работата на читалището и то ще е в помощ на населението, каза тя като благодари за подкрепата оказана от Община Кърджали в лицето на кмета Хасан Азис.
За обслужване на центъра е отпуснат един щат от Министерство на културата.

Още снимки
 Прочитания: 1615 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign