Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

38 млн.лв е финансовата рамка на Бюджет 2011

 08 Февруари 2011

Финансовата рамка на Бюджет 2011г. на община Кърджали е 38 млн. лв. „Това е предизборен бюджет. Направен е в условия на стабилни собствени приходи и силно свиване на държавната субсидия. Въпреки това се надяваме да завършим важни проекти, които сме започнали в началото на мандата”, каза кметът Хасан Азис. По думите му независимо от финансовата криза общината е запазила данъчната тежест за гражданите, размера на общинските такси и цени на услугите. Запазена е числеността на персонала като са свити някои разходи .
През 2011 г. общината очаква около 15 млн. лв. собствени приходи. Една част от тях от продажба на недвижимо имоти, чрез които ще бъдат финансирани важни проекти. В строителната програма на общината са включени няколко обекта - реконструкция на кръстовището в кв. Веселчане, рехабилитация на кръговото в кв. Възрожденци, спортна зала „Арпезос”, закрития плувен басейн и др.
Неразплатените разходи от миналата година са в размер на 3, 900 млн.лв. и те са основно към фирми, изграждащи инфраструктурни обекти.
Кметът на Кърджали Хасан Азис призова гражданите да проявят активност и участват в общественото обсъждане на Бюджет 2011 на 10 февруари /четвъртък / от 15.00 ч. в зала 407. Прочитания: 1616 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign