Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът Азис направи първа копка парк „Арпезос-Север”

 11 Февруари 2011

Днес в Кърджали бе направена първа копка на най-големия парк в градска среда в България – Парк „Арпезос-Север”. Кметът инж. Хасан Азис определи деня като исторически и поредния най-щастлив ден в живота му. Първата копка, която бе направена лично от него с багер „Хюндай” и разбиване на шампанско в него, беше предшествана от кратко тържество, подгрявано от изпълненията на състави при Дома на културата. Тържеството бе открито с изпълнението на песента „Излял е Делю Хайдутин”. Гости на тържеството бяха народният представител Цвета Караянчева, областният управител Иванка Таушанова, ландшафтният архитект на проекта Ганчо Бакалов, представители на фирмата изпълнител Ти Ви Би, строители, инженери, много ученици от градските училища, кметове и председатели на общински съвети от съседни общини, граждани.
„Този парк ще бъде най-новия зелен символ на града. Има нещо символично в това, че там където преди години са звучали военни песни, сега ще се чува детски глъч. Където е имало бойни машини, младите хора ще откриват любовта”, каза в словото си кърджалийският градоначалник.
Ландшафтният архитект Ганчо Бакалов пожела пред присъстващите парк „Арпезос Север” да се превърне в сърцето и душата на Кърджали, както Сентръл Парк е възприеман от жителите и гостите на Ню Йорк.
Ще подкрепям всяко разумно предложение, което е в интерес на Кърджали и кърджалийци, каквото определено е и осъществяването на проекта за Парк „Арпезос – Север”, каза пред насъбралите се областния управител Иванка Таушанова.
Преди първата копка отец Петър Гарена отслужи водосвет с вода от Ефес и молитва, написана по заръката на Пловдивския митрополит Николай.

Още снимки
 Прочитания: 2340 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign