Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийци отпразнуваха Трифон Зарезан

 13 Февруари 2011

Стотици кърджалийци съпреживяха народното веселие по време на общоградския празник „Трифон Зарезан” пред Дома на културата в неделя. Община Кърджали и тази година бе осигурила качествено червено и бяло вино за мераклиите, дошли да се забавляват и да почетат св. Трифон - покровителят на лозарите и винарите.
Празникът мина под егидата на древния бог на виното Дионис, който се появи изневиделица, за да зачете винарите. Приветствие към гостите поднесе зам.-кметът на Кърджали Елисавета Кехайова. Тя посочи, че двойно повече производители от миналата година са се включили в конкурса. Това показва, че традициите са живи и че празникът става все по-популярен в града, обобщи Кехайова и награди победителите.
В надпреварата за приза „Най-добър винар” участваха общо 16 души. За най-голям майстор бе обявен Тодор Гайдаджиев. Негови подгласници станаха Тончо Трънгов и Георги Мавродиев.
За доброто настроение на всички се погрижи народният оркестър при Дома на културата. След като опитаха по чаша вино от прочутата Асеновградска изба, и млади и стари се хванаха на хорото.

Още снимки
 Прочитания: 1772 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign