Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Перперикон и Татул обединиха Кърджали

 17 Февруари 2011

Гражданският инициативен комитет за подкрепа на Перперикон и Татул в класацията на 10-те чудеса на България изказва благодарност на всички кърджалийци и приятели на града ни, които активно се включиха в кампанията чрез неуморното си гласуване и разпространяване на информацията. Като особено дейни се откроиха учениците от СОУ „Петко Рачов Славейков”, които използваха всички съвременни средства за комуникация, за да мобилизират свои приятели за каузата. Те бяха и основните участници в нарочното шествие, проведено в петък, подкрепено от всички институции и медии в град Кърджали.
Второто място на Скалния град и четвъртото място на Светилището на Орфей са изключително постижение за Кърджали, коментира председателката на инициативния комитет Нешка Шопова. В благородното съревнование с останалите български паметници на културата и археологията, кърджалийци показаха, че могат да бъдат обединени. Перперикон и Татул заслужават да се превърнат в завършени туристически обекти. Заслугата за предстоящото им финансиране е на всички хора, които отделиха от свободното си време, за да участват в кампанията. „Благодаря на всички, които направиха възможно цяла България да обърне погледа си към Кърджали, благодаря, че доказахме коя е културната столица на Родопите, благодаря за ентусиазма на всички, за търпението, за самочувствието, което дадохте на хората от Кърджали!”, продължава емоционално Шопова.
Тепърва предстои да разберем в какъв размер ще бъде финансирането на Перперикон и вероятно на Татул. Министерските десанти продължават, а ние очакваме да започнат дейностите по благоустрояването на „перлите на Източните Родопи”. Прочитания: 1910 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.