Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Арт център за децата от ПУ "П.Берон"

 18 Февруари 2011

Арт център за деца със специални образователни потребности бе открит в ПУ „П.Берон” в Кърджали. Цялостното оборудване е осигурено от ”Пневматика - Серта”- Кърджали, филиал на френската фирма „Серта”. Да споделят радостта на децата бяха дошли много учители, представители на Ресурсния център, експерти от РИО Кърджали. Лентата на новата придобивка преряза представителката на фирма „Пневматика-Серта” Мариана Маркова , която поздрави учениците и техните преподаватели и увери, че добрите контакти ще продължат и в следващите години.
По този проект работим от няколко месеца.Благодарим на нашите спонсори от Франция , на Фондация „Хиацинто Дюро” и специално на Патриция Леде, която е в основата на много от дарителски акции за нашето училище, сподели Емилия Митрева, директор на ПУ”П.Берон”. Децата от училището се нуждаят от специални грижи и този център ще бъде в помощ на педагозите, каза и Емилия Владева – началник на РИО Кърджали .
На откриването на Артцентъра Мариана Маркова припомни , че от 2008 г . със съдействието на фирма „ Пневматика -Серта „ и Фондация „ Хиацинто Дюро” възпитаниците от ПУ”П.Берон”са получили дрехи , обувки , хранителни продукти. За интерната са доставени постелъчен инвентар и сушилня . Дарителите са предоставили също играчки на СДГ „Ян Бибиян” и Дом „Майка и дете”, медицинско оборудване за болницата в Кърджали и пакети с продукти на БЧК, които хуманитарна организация е предоставила на социално слаби жители от региона. Френската фондация разширява благотворителна си дейност и освен в Кърджали, подпомага социални домове в Хасково и Батак.
През тази година фирма „Пневматика-Серта” ще осигури лятната ваканция за 20 деца от ПУ”П.Берон” Кърджали .
Още снимки
 Прочитания: 1655 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign