Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали почете Апостола

 19 Февруари 2011

Възпоменателната церемония пред паметника на Апостола на свободата в Кърджали събра много граждани и гости на града. Присъстваха кметът инж. Хасан Азис, неговите заместници, областният управител Иванка Таушанова, ръководители на държавни и общински институции,енорийският свещеник отец Петър.Общоградското поклонение по повод 138-годишнина от гибелта на Апостола се организира от община Кърджали и Общински комитет „В. Левски”.Участваха представителни отряди на всички учебните заведения. В почетен шпалир пред Паметника на Апостола застанаха младите гвардейци.В словото си кметът на Кърджали инж. Хасан Азис акцентира на онези послания на Левски, които имат проекция в днешното ни време.
На първо място, че освобождението и просперитета на една нация може да се случи само благодарение на общите усилия и че отечеството има нужда от достойни и честни хора, които да го водят по пътя към успеха. Подчертана бе изумителната проницателност, всеобхватност и актуалност на предсмъртните заръки на Васил Левски към народа, в които възрожденецът показва изключителния си усет за държавност, за справедливост и способност да вижда в бъдещето най-малко с един ход напред пред другите. „Нека бъдем достойни за саможертвата на великия Апостол и да имаме памет, без която не бихме успели да работим за страната си”, каза още в словото си кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Тържественото поклонение завърши с минута мълчание на всички присъстващи. Пред паметника на Левски бяха поднесени много венци и цветя от държавни и общински институции, политически партии, обществени и културни организации, сдружения, учебни заведения и граждани.

Още снимки
 Прочитания: 2002 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign