Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“Одрин-градът на трите реки” гостува в Кърджали

 23 Февруари 2011

По покана на Арт движение КРЪГ и в партньорство с Дружеството на Арт фотографите от Одрин в Арт галерията гостува изложбата „Одрин – градът на трите реки” на журналиста Енвер Шенгюл от 25 февруари до 25 март. След отличния прием на тази експозиция от ценителите в Ямбол и Хасково, тя ще бъде показана и в Кърджали.
Енвер Шенгюл е магистър по „История на изкуството”, директор на известния Музей на здравето в Одрин, преподавател е във Факултета по изящни изкуства на Тракийския университет. Автор е на книгите „Селимие” и „Дарюшифа”. Бил е кореспондент на Турската национална телевизия, на в. „Хюрриет” и Агенция Анадол, както и председател на Дружеството на Арт фотографите в Одрин. С художествена фотография се занимава от 1985 г. и има 60 изложби в страната си и в чужбина.
Изложбата, с която гостува в България, съдържа 30 изследователски работи, които хвърлят нова светлина върху уникалните културно-исторически паметници и красивата природа на Одрин. Някои от тях са правени точно на мястото, където трите реки – Марица, Арда и Тунджа се събират, за да се влеят в Бяло море. През обектива на Енвер Шенгюл, който ще присъства на откриването, зрителят ще стигне до забележителни места, свързани с културната история на Одрин – един от най-старите градове в Европа, с богато културно-историческо наследство.
Откриването на изложбата ще се състои на 25 февруари (петък) от 18.00 ч.


 Прочитания: 2155 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign