Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът към младите депутати: мислете за парк „Арпезос-Север” като за свой дом

 24 Февруари 2011

„Предложете идеи за парк „Арпезос-Север”, за да ви се случат в действителност”. С това конкретно предложение кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се обърна към Детския и младежки парламент /ДМП/, който вчера проведе своята 6-та тържествена отчетно-изборна сесия в Общинския детски комплекс в областния център. Градоначалникът изяви желание пред членовете на ДМП да стане негов представител /може и да не е почетен/ и изрази убеденост, че отговаря на условията за членство в този обществен форум.
За да може предложенията за парка да имат максимална представителност инж. Азис предложи на младите хора да направят анкета сред свои връстници по училищата в Кърджали и на базата на резултатите от нея, да се оформят и конкретните предложения, които могат да се изпълнят. „Мислете за парка като за ваш дом, а в мое лице и в лицето на общинското ръководство ще намерите пълна подкрепа, колкото и щури идеи да предлагжате”, подчерта градоначалникът, чиито предложения бяха приети с пълно множество от Детския и младежки парламент. Инж. Азис достигна още по-далече в предложенията си, като офертира пред младите хора да се разработи общ план, по който да работят те съвместно с Общинския съвет в Кърджали.
В частта за приемането на плана на Детския и младежки парламент за 2011 година се роди идеята в Кърджали, около постамента на бившия паметник на Георги Димитров, да се организира кино на открито, където периодично да се прожектират филми по избор на младите хора. Кметът инж. Азис застана твърдо зад тази идея, като обеща да я подкрепи логистично.
Малко по-късно той се срещна с членовете на фото-клуба към ОДК, с които се договориха, макар и в най-общ план, да работят заедно и да градят визуалната история на Кърджали, проследявайки чрез фотоси как той се променя към по-добро.
В Детски и младежки парламент участват ученици от ГПЧЕ "Хр.Ботев", СОУ "Й.Йовков", СОУ "Отец Паисий", СОУ "П.Р.Славейков", СОУ "Вл.Димитров - Майстора", ПГИ "Ал.Константинов", ПГЕЕ "Капитан Петко Войвода" и ПГТ "Асен Златаров"

Още снимки
 Прочитания: 1998 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.