Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Художнички от ОДК с национални награди от национален конкурс за детска рисунка

 24 Февруари 2011

За трета поредна година възпитаници на школа по Изобразително Изкуство към ОДК-Кърджали с ръководител Севинч Еминова са отличени със специални награди на IV Национален конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов”, организиран от НГПИД „Дечко Узунов” гр.Казанлък.
Мария Мазнева на 11 години от СОУ Отец Паисий» спечели Специалната награда на Областния управител на област Стара Загора, а Елеонара Кирекчиева, също на 11 години, от СОУ «Йордан Йовков», спечели специална награда на художественото училище. Конкурсът се провежда под патронажа на Областния управител на област Стара Загора г-н Йордан Николов по повод патронния празник на художествената гимназия - 112 години от рождението на акад.Дечко Узунов.
Изложбата на всички участници беше разположена по коридорите на гимназията на 22.02.2011. в гр.Казанлък.
Двете малки художнички премериха възможности и талант с над 600 творби от 68 училища-школи от 55 селища в страната. Рисунките на Мария „Пролет” и Ели „Момък и мома” впечатли журито с пъстра палитра от цветове, линии и детски мечти.
Официалното награждаване на отличилите се участници се състоя в актовата зала в сградата на елитното художественото училище по дизайн в Казанлък. Мария Мазнева, Елеонора Кирекчиева заедно със своята ръководителка Севинч Еминова имаха възможност да участват в тържествeното поднасяне на цвета пред бюста на Дечко Узунов и разгледаха училището, ателиетата и галерията с експозиция на дипломирали се ученици.

Още снимки
 Прочитания: 1791 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign