Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Децата на Кърджали рецитираха заедно „Аз съм българче”

 01 Юни 2011

В деня на детето – 1 юни, най-голямото в областта Основно училище „Св.Св.Кирил и Методий” – град Кърджали, отбеляза инициативата на Президента на Република България – едновременно рецитиране на стихотворението „Аз съм Българче” на Иван Вазов. 293 ученика от I до IV клас със своите учители и родители трепетно произнасяха Вазовите слова. Празника по традиция се откри с химна на Република България, с химна на Обединена Европа и с химна на светите братя Кирил и Методий. Директорът на училището – Лиляна Янкова прочете приветствието на Президента – Георги Първанов, до всички деца, учители и родители.
Тази сутрин учениците от СОУ "Петко Рачов Славейков", техните родители и учители, както и деца от ОДЗ "Райна Княгиня" и ЦДГ "Баба Тонка" също се включиха в националната инициатива за едновременно рецитиране на стихотворението "Аз съм българче". СОУ "Петко Рачов Славейков" бе обявено и за училище с най-много участници в страната - 600 ученици.
Инициативата за едновременно рецитиране на стихотворението "Аз съм българче" е на Академика БГ в партньорство с Българско Национално радио под патронажа на Президента - Георги Първанов.


 Прочитания: 2526 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign