Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Театралните таланти на ГПЧЕ „Христо Ботев” с нова премиера по повод патронния си празник

 03 Юни 2011

По повод патронния си празник ГПЧЕ „Христо Ботев” гр. Кърджали отново впечатли културната общественост на града. Театралното студио към училището, което вече 9 години успешно работи и всяка година изнася по една нова постановка от български или чужд автор представи в препълнената зала на ДТ „Димитър Димов” новата си премиера.
Точно в 18.30ч. прожекторите приковаха вниманието на многобройната публика с изпълнението на младите франкофони от ГПЧЕ „Христо Ботев”, които представиха пиесата „Ще ядат ли...?" по Виктор Юго на френски език. Ботевци впечатлиха публиката със сценичното си поведение и перфектното владеене на езика, както и с атрактивните си костюми и декори, подготвени от самите тях. Успешното им представяне е резултат на екипната работа на младите актьори и на техните преподаватели Цонка Пашалиева, Елена Константинова, Маргарита Чобанова и на чаровния езиков асистент, възпитаник на Сорбоната - Жан Дьолег.
След бурните аплодисменти за френските театрали, публиката затаи дъх пред блестящото изпълнение на младите актьори от театралното студио на училището, които представиха пиесата „Балкански синдром” на сатирика Станислав Стратиев. Авторът ни поставя пред огледалото на една наскоро отминала епоха. Злободневните факти са пречупени през магията, наречена изкуство на сцена, а формулата е театър в театъра, която непрестанно се връща към своето начало и се изражда.
Невероятният спектакъл бе осъществен благодарение на Калина Ирикева, ръководител на студиото и младият режисъор Теодор Куков, който с ентусиазма си увлече учениците в магията на театралното изкуство. Под прожекторите младите актьори от ГПЧЕ „Христо Ботев” превърнаха сцената в поле за изява на талант, умения и дарба. Фурор от бурни аплодисменти, цветя и сълзи на радост направиха патронния празник на ГПЧЕ „Христо Ботев” едно незабравимо преживяване не само за самите възпитаници и преподаватели на школото, но и за обществеността на град Кърджали.


 Прочитания: 2056 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign