Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца оживяваха приказни герои с четка и бои в арт-работилница

 06 Юни 2011

16 деца се включиха в организираната арт работилница за малки художници на 4 юни в ОДК Кърджали. Тя се проведе в рамките на Третият преглед на детското творчество „Петя Караколева”. Темата на рисунките им бе по приказката на Петя "Сабята на щурчето". За броени часове младите таланти на Кърджали разказаха написаното, погледнато през техните очи с помощта на четка и бои.
Преди на белите листове да се появят героите от приказката, децата се запознаха с тях. Приказката им бе прочетена от художничката Пенка Атанасова, която е ръководител на арт работилницата. Тя даде началните указания към малките творци и след това помагаше на всяко дете, за да намери то своя образ на познатите герои, да избере своя момент от приказката, за да се получи рисунка, различна от всички останали.
Рисунките от съботният ден ще се съхраняват в Керимовата къща, а наесен ще участват в обща изложба на детските рисунки от конкурсите "Романи-приказки". Тя ще бъде експонирана по време на връчване на Националната награда за детска литература „Петя Караколева".
Организаторите на проведената в събота Трета арт работилница бяха община Кърджали, ОДК и галерия "Дар".

Още снимки
 Прочитания: 2564 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign