Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ДВГ „Чаровници” с награда от “Златен извор 2011”

 06 Юни 2011

Детска вокална група „Чаровници” с ръководител Росица Колева при НЧ „Обединение 1913” Кърджали зае трето място във втора възрастова група в конкурса за изпълнители по време на единадесетото издание на националния фестивал за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор". Кърджалийчетата се представиха с песните „Катерино моме” и „Седнало е Джоре дос”.
Над 320 деца- 23 вокални групи и 41 индивидуални изпълнители, участваха в трите конкурсни направления в три възрастови групи. Участниците в трите конкурса: „Изпълнители" „Нова авторска забавна песен на фолклорна основа" и „Съвременен аранжимент и обработка на българска народна песен" бяха оценявани от 5-членно жури с председател композиторът Петър Льондев.
Организатори на фестивала са община Димитровград, министерството на образованието, Националният дворец на децата и димитровградският Детски и младежки център. Целите на „Златен извор" са създаване и популяризиране на нови български песни и обработки на фолклорна основа за деца и юноши, създаване у тях на интерес към българския фолклор и усъвършенстване на изпълнителското им майсторство.


 Прочитания: 2119 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign