Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Славейковци от V до VІІ клас посрещнаха ваканцията с „Парти под дъгата”

 15 Юни 2011

Традиционното си тържество по случай 15 юни - последния учебен ден, проведоха учениците от най-голямото училище „Петко Рачов Славейков” отново на открития плувен басейн на комплекс „Арпезос”. От ранна сутрин множество прогимназисти бяха застанали пред заключената врата с цветя в ръце и с нескрито желание да се отдадат на плажни удоволствия. След миналогодишното хавайско парти, тази година надсловът на купона бе „Парти под дъгата”.
Общо 54 пълни отличници получиха своите грамоти и награди от директора на училището. Най-напред бяха отличени най-добрите от петите класове. Те трябваше обаче да се изправят пред едно предизвикателство – с наличните пред тях продукти да приготвят и аранжират най-разпространеното лятно удоволствие, а именно мелба. Произведенията на изкуството щяха да бъдат оценявани по определени критерии – външен вид, пъстрота, ексцентричност и вкус. Докато отличниците приготвяха мелбите, три момичета от V д клас със звънки гласчета /Синем, Гизем и Сиел/ повдигнаха настроението с изпълнение на известната песен Уака Уака, но с български текст, написан от славейковската учителка Екатерина Бакърджиева. След много умуване и многократно опитване на мелбите, председателят на журито Милко Багдасаров връчи наградата за най-добро сладко изкушение на V а клас.
Шестокласниците очакваха с нетърпение своите награди и своето предизвикателство. То не закъсня. Всяка паралелка от шести клас трябваше да излъчи по един представител, който дъвче най-бързо. Състезанието се състоеше в ядене на торта без ръце, като за победител се счита този, който първи изяде парчето си и свирне с уста. В напрегнатата надпревара, придружена с много цапане на цялото лице, наградата заслужи Станислав за своя VІ в клас. Поздрав за всички шестокласници и за участниците в започващия на 16 юни Четвърти национален ученически туристически събор „Да приобщим децата към туризма – Кърджали 2011” бе изпълнението на осмокласничките Христина и Петя, които направиха своя общ дебют пред публика.
След призовете на седмокласниците бе предвиден конкурсът „Мис и Мистър „Славейков”. Участниците се представиха, отговориха на въпросите на бъдещата най-добра журналистка на България Емилиа Минчева /понастоящем главен редактор на училищния вестник „УПКО”/, дефилираха по бански и танцуваха под звуците на различен стил музика. За първенци и носители на титлата бяха обявени красавицата Наталия Валентинова от Vе клас и безспорно най-артистичният прогимназист Онур Ергин. Освен предвидените награди, на двамата ще бъде направена фотосесия и ще украсят календара на СОУ „П. Р. Славейков” за следващата година.
В края на тържеството класните ръководители раздадоха бележниците на своите възпитаници, а организаторите им пожелаха приятна ваканция и до нови срещи през септември. „Останете свежи и готини като истински славейковци” предшества общото бухване в басейна. Слънчевото време допълни ефекта на веселото тържество и остави сладостното очакване за перфектно лято.

Още снимки
 Прочитания: 2468 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign