Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученик от ПГ по строителство на първо място в международен проект

 15 Юни 2011

На 14.06.2011 г. /вторник/ от 11.00 ч. в Руския културно-информационен център в София, бяха връчени наградите на отличените участници в конкурс с международно участие в рамките на Международния проект "Заедно в 21 век", който е под мотото: "50 години от полета на Юрий Гагарин в Космоса". Двама ученици от Професионална гимназия по строителство „Христо Смирненски” в Кърджали се включиха в конкурса. Васил Арабаджиев направи презентация, свързана с българо-съветската дружба в периода на социализма и съветската помощ за създаването на ОЦК.
Владислав Цветанов Лилов изработи филм на тема: „Приносът на България в космическата ера”. Ученикът е отличен сред 2000 участници с първа награда – едноседмична екскурзия в Москва, Грамота и Диплома на името на Юрий Гагарин, връчена от първия български космонавт Георги Иванов.
Учениците са подготвени от г-жа Златка Димитрова и г-жа Катя Славова, които са наградени с Грамота и участие в тридневен семинар в комплекс Камчия.
Националният конкурс за ученици и студенти "София - Москва; България - Русия - вчера, днес, утре" с международно участие е организиран от Фондация "Устойчиво развитие за България", СБУ, Централния съвет на Българския антифашистки съюз, Националния дворец на децата, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Софийското сдружение за приятелство с Русия "Александър Невски", Национално движение "Русофили", Федерация "Съюз на съотечествениците", МКДЦ "Дом на Москва в София", Руския културно-информационен център с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на Руската Федерация в Република България. В него се включиха и участници от Руската федерация, Беларус, Казахстан и други страни. През 2011 година форумът се посвещава на 50-годишнината от първия полет на човека в Космоса под мотото "Космическа фантазия".
 Прочитания: 2384 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign