Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на община Кърджали се срещна с колектива на ОДЗ "Щастие"

 01 Февруари 2006

Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна днес с колектива на ОДЗ”Щастие” в кв.”Веселчане” по повод жалбата на г-жа Галя Авренлиева, която твърди, че детето й е ударено на 3 януари т.г. от човек от обслужващия персонал в заведението.
Целта на срещата бе допълнителна проверка, за да се изяснят обстоятелствата около случая. Персоналът на градината категорично отрече наличие на подобен инцидент със сина на г-жа Авренлиева.Те изразиха притеснение по повод твърденията в публичното пространство, свързани с грижите и отглеждането на децата в градината.Детето е посещавало близо три години заведението и е отглеждано с много любов и внимание, стана ясно по време на срещата.Педагозите не проумяват реакцията на майката и са готови да защитят доброто име на градината и достойнството на персонал, родители и възпитаници пред всички възможни институции и пред обществеността.
Кметът на общината изрази загриженост, че един такъв неизяснен случай може да хвърли сянка върху всички усилия на общинското ръководство за подобряване условията на обучение и възпитание в детските градини на територията на общината.Когато има доказана виновност, общината реагира адекватно, каза инж.Азис и припомни случая с дисциплинарно уволнената директорка на детската градина в с.Чилик миналата година.
Днес от 17 ч. кметът има среща с родители на деца, посещаващи ОДЗ”Щастие”. Прочитания: 2387 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign