Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В Кърджали стартира най-голямата офроуд надпревара на Балканите

 04 Септември 2011

При много голям интерес в Кърджали стартира най-голямата офроуд надпревара на Балканите. В нея участват 60 състезатели от 10 държави.Маратонът е трети кръг от Националния шампионат по офроуд и трети кръг от Балканска Рали-Рейд Купа 2011. В клас ATV ще вземе участие петкратния победител в рали Дакар Йозеф Махачек от Чехия, който ще се конкурира с нашата представителка за "Дакар 2012" Зорница Тодорова, сподели организаторът на откриването Тодор Христов.Стартът бе наблюдаван от стотици кърджалийци, които часове преди това се бяха събрали край 4-км писта до Водното огледало.
Градоначалникът на Кърджали Хасан Азис също не пропусна да се пусне по пистата. Той подкара мощен джип и демонстрира добри умения. След двете обиколки кметът награди най- малките участници в маратона, децата от Школата в Троян. Те се състезаваха за специалната награда на община Кърджали, която е домакин на състезанието. Лично кметът Хасан Азис връчи купите на първенците. Първи стана Мартин Алумуров, последван от Мартин Милев и Кольо Губерков.
В следващите няколко дни офроуд състезанието ще премине през Джебел, Хасково, Харманли и Любимец.Ще влезе и в съседна в Гърция до град Орестиада.
Общото трасе е 1200 км.. Финалът и обявяване на победителите е на 10 септември до въжения мост на Водното огледало в Кърджали.
Още снимки
 Прочитания: 1977 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign