Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

9-годишна спечели конкурса за детски рисунки на асфалт в рамките на екофеста

 17 Септември 2011

При изключително голям интерес от страна на родители и деца протече Конкурса за детска рисунка на асфалт под мотото „Зелена Европа и моят град”, който се проведе в алеите на парк „Горубсо”, водещи към Младежкия дом. Малките художници рисуваха от 10 до 12 часа в рамките на Шестия Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна 21 век”. В него участваха над 50 деца. С първа награда бе отличена 9-годишната Миглена Каменова, ученичка в СОУ „Отец Паисий”. „Рисувах моя град – едно голямо дърво, тревата, листенцата, слънцето и небето”, каза малката художничка.
Грамотата й бе връчена лично от председателя на Асоциацията на сухопътните войски в България ген.-лейтенант Кирил Цветков /патрон на проявата е вицепрезидентът на България Ангел Марин/. Тя бе придружена с парична премия от 70 лева.
Преди старта на конкурса за детски рисунки, участниците в него гледаха италианския филм „Когато бяхме зоопарк” – разказ за живота в биопарка на Рим. За да го промотира в Кърджали пристигна и неговия директор Паоло Джунтарели. Той съобщи на участниците добрата новина, че вчера в биопарка в италианската столица се родило и малко леопардче. Съобщили му я колегите му и му изпратили снимка на бебето по GSM-ма, която той показа на участниците в конкурса. Тази година биопаркът в Рим чества 100 години от създаването си, съобщи още Джунтарели.

Още снимки
 Прочитания: 1981 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign