Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кръгла маса за промишленото замърсяване се проведе по време на екофеста

 17 Септември 2011

Кръгла маса на тема „Урбанизация и промишлено замърсяване:екологични решения и нови технологии” събра вчера в залата на Бизнес инкубатора експерти, еколози, учени, представители на общински и държавни институции. Началото й бе дадено в 14,30 часа, а в рамките на три часа бяха представени презентации свързани с опазването на околната среда. Бе проведена дискусия по повдигнатите проблемни въпроси в тях. Община Кърджали също бе представена с две теми, обединени под мотото „Кърджали, чист и красив”.
За европейското и национално законодателство за предотвратяване и контрол на промишленото замърсяване в градска среда говори Мария Костова, началник отдел „Предотвратяване на промишленото замърсяване” в екологичното министерство, а темата „Гражданският контрол върху екологичните решения-необходимо условие за устойчива околна среда” бе представена от Анко Тонков, секретар на Управителния Съвет на Асоцияцията на сухопътните войски на България.
Сред участниците във форума бе и проф. Лъчезар Филипов, ръководител секция „Астрофизика на високите енергии” в Института за космически и слънчево-земни изследвания при БАН, който говори за приложението на космическите технологии за решаването на проблемите на урбанизацията и промишленото замърсяване.
В рамките на краглата васа се проведе и откриването на изложбата „Екология на културата” на известния турски художник-карикатурист Бурханедин Ардагил.
Кръглата маса и фотоизложбата се проведоха в рамките на програмата на 6-ят европейски екологичен фестивал „Зелена вълна 21 век” за филми и ТВ-програми, посветени на екологията и опазването на околната среда.

Още снимки
 Прочитания: 2238 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign