Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Тази вечер откриват второто издание на "Коко рок фест"

 17 Септември 2011

Рок-групи от Кюстендил, Дупница, Варна и София ще опънат жици във второто издание на националния фестивал “Коко рок фест”. В надпреварата за голямата награда ще се включат и три кърджалийски метал формации. Участниците са на възраст от 13 до 23 години. Организатори на феста са Народно читалище “Обединение 1913” и Регионален исторически музей Кърджали с финансовата подкрепа на Община Кърджали. Събитието започва от 19.00 часа на 17.09.2011г. в парка на Регионален исторически музей в град Кърджали с приветствие от зам.-кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Фестивалът е в памет на известния кърджалийски джаз музикант Николай Станев – Коко /http://www.koko-rock.com/. Той цели да събере изгряващи млади рок-групи, които да получат тласък за развитие на кариерата си. Важна мисия е и да популяризира рок музиката във всичките й стилове - блус, ритъм енд блус, рокендрол, рок, хард рок, хеви метъл, кънтри рок, етнорок, джаз рок.
Голямата награда е право на професионален запис в студио “Graffitti”. Победителите ще бъдат определени от жури, в което участват Найден Колчев – главен редактор на списание “Про рок”, музикантът Мариан Митев и композиторът Димитър Ганев.
Фестът ще завърши с джем сешън. Радио Z-rock ще направи интюрвюта със спечелилите групи и ще излъчи техни записи.


 Прочитания: 1773 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign