Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Коко рок фест" събра млади музиканти от страната

 18 Септември 2011

Кърджали събра рок-групи от цяла България за участие във второто издание на националния фестивал “Коко рок фест”. Конкурсът се провежда в памет на известния кърджалийски джаз музикант Николай Станев – Коко. Гостуваха сътави от Кюстендил, Дупница, Варна и София. В надпреварата се включиха и три кърджалийски банди.
Възрастта на участниците е от 13 до 23 години. Желанието ни е да дадем шанс на изгряващи млади рок-групи, които да получат тласък за развитие на кариерата си. Важна мисия на феста е и да популяризира сред младите хора рок музиката във всичките й стилове - блус, ритъм енд блус, рокендрол, рок, хард рок, хеви метъл, кънтри рок, етнорок, джаз рок, споделиха организаторите.
Всичко се случваше навън под звездите. Импровизрана сцена бе в двора на Регионален исторически музей. По мнението и на феновете, дошли да подкрепят своите любимци, и на гоститиете, и на специалистите едно чудесно място за подобна проява.
Рок събитието бе отразявано от Радио Z-rock, а победителите получиха право на професионален запис в студио “Graffitti”, каза Найден Колчев- председателат на журито и главен редактор на списание “Про рок”. Най-силните изпълнения стриктно бяха следени от музиканта Мариан Митев и от композитора Димитър Ганев. Фестът завърши с джем сешън
Организатори на “Коко рок фест” са читалище “Обединение 1913 ” и Регионален исторически музей с финансовата подкрепа на Община Кърджали.Още снимки
 Прочитания: 2051 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign