Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийци отбелязаха 103 години от обявяването на Независимостта на България

 22 Септември 2011

103 години от обявяването на Независимостта на България отбелязаха днес кърджалийци. За тържествеността му допринесоха и младите гвардейци от отряда към ГПЧЕ “Христо Ботев” в Кърджали, общинският духов оркестър.
Честването започна в 11.00 часа пред паметника на освободителите в градската градина. Думите произнесени от цар Фердинанд на същият този ден в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново и призива -“Да живее свободна и независима България!” прочете актьорът Борислав Христов, който бе водещ на тържествения ритуал.
Слово по случай годишнината от обявяването на Независимостта произнесе зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Венци и цветя в знак на признателност към всички българи посветили живота си за извисяване на нацията и за постигане независимостта на България бяха поднесени от името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, народните представители от ПП ГЕРБ Цвета Караянчева и от Коалиция за България Димчо Михалевски, от областения управител на област Кърджали Иванка Таушанова, Общинския съвет, община Кърджали, ОД на МВР Кърджали, от съюзни организации, партии и коалиции и учебни заведения.

Още снимки
 Прочитания: 1902 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign