Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали се сдоби с Базар за промишлени стоки

 26 Септември 2011

В събота, 24 септември, официално бе прерязана лентата и бе открит новопостроеният Базар за промишлени стоки в Кърджали. По този начин се сложи край на старата градска чаршия, която създаваше доста неудобства за търговците. В най–скоро време те ще могат да се нанесат в новите помещения.
За откриването на новопостроеният пазар за промишлени стоки бяха дошли много кърджалийци. Пред тях вр. и. д. кмет на община Кърджали Нурджан Юсеин каза:
„Пазарът е европейското лице на Кърджали. Тук ще могат да се срещат търговци не само от кърджалийския регион, но и от цялата страна. А защо не и от съседните ни държави”.
От своя страна изпълнителният директор на Пазара на производителите инж. Лютви Ахмед благодари на ръководството на Общината за съдействието при изграждането на обектите и пожела на търговците успешна работа.
Новото съоръжение е с площ от 912 кв.м. То е изградено от лека метална конструкция и стени от термопанели. Общият брой на магазините е 54, от които 50 са с площ от 354 кв.м и още 4 големи магазина с площ 110 кв.м. Организирани са в пешеходни търговски пасажи, покрити с метална конструкция и с ПВЦ покритие. Очакванията са базарът за промишлени стоки да подобри търговската дейност и да допринесе за пълното използване на изградения терен. Всички обекти от новопостроеният базар са продадени, като са платени 60 процента от стойността на търговската площ. Строителството е на стойност 455 000 лева.

Още снимки
 Прочитания: 2389 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign