Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали събира най-добрите във водомоторния спорт

 30 Септември 2011

В събота на яз. „Кърджали”, край залива Главатарци в 10 часа стартира Третият финален кръг от Републиканския шампионат по водомоторен спорт. Състезанието съвпада с 29-тия традиционен турнир за купата на кмета на община Кърджали и за купите „Ангел Петров – Йошката” и „Костадин Топалов”.
Ще участват пилоти от 9 клуба в страната с около 40 лодки, сред които са Морски клуб Кърджали и тези в Лом , Трявна , Русе, Балчик, Първомай и други. Гонки ще има в седем класа- SA265 и Джуниър 265 –така наречените детски класове, SC 550, R 1000, OA250, OB350 и OC500 - така наречения кралски клас.
Кърджали също има своите пилоти, които ще се борят за челните места. Николай Сурков – Никси вече показа, че е готов да грабне златния медал и да стане републикански шампион.
„Целта ми е да спечеля това състезание в моя клас и да заема първото място в крайното класиране. Състезанието винаги е било празник за града и аз съжалявам че тази година няма да може да се проведе във Водното огледало, където гонките са много по-атрактивни за зрителите” , каза Никси. Той изрази надежда, че и тази година надпреварата ще събере публиката, която заслужава и изрази благодараността си към Община Кърджали, „без чиято финансова подкрепа състезанието не би могло да се проведе”.
Само преди броени дни той стана пети в шампионата на Европа, проведен в германския град Лауфен. В язовира Никси ще разчита на новия си скутер, изработен по специална поръчка в Италия.

 Прочитания: 2464 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign