Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Учреди се новият Общински съвет за мандат 2011-2015

 03 Ноември 2011

Първа учредителна сесия за мандат 2011-2015 проведе днес новоизбраният Общински съвет на община Кърджали. Съгласно закона тя бе свикана от областния управител Иванка Таушанова, а заседанието откри най –възрастният общински съветник Атанас Апостолов от групата на БСП.
През целия си живот всичко съм постигал с много труд. За първи път днес с привилегията на закона и без усилия заставам пред вас, защото съм по-възрастен. Бих искал да работим така, че вървейки по улиците на града да стъпваме здраво и главите ни да бъдат високо вдигнати”, каза Апостолов при откриването на тържествената сесия.
В залата присъстваха 39 от новоизбраните 41 съветници и новите кметове на кметства в общината. Те заедно с преизбрания за трети мандат кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис положиха клетва и подписаха клетвените листове в присъствието на председателя на ОИК Даниела Петрова.
Специални гости на учредителната сесия бяха народните представители от ГЕРБ Цвета Караянчева и от ДПС Юнал Тасим, ексобластният управител Ангел Коджаманов и бившият председател на Общински съвет Кърджали, заемал поста четири мандата, Сейфи Неджиб.
„Като представител на държавата заявявам, че винаги съм подкрепяла и ще продължа да подкрепям всяко решение и действие на местната власт, което е полезно и градивно. В мое лице ще имате партньор, на чиято помощ и съдействие можете да разчитате. Пожелавам ви ползотворна работа, политическа зрялост, диалог и съгласие в името на Кърджали и неговото благоденствие” , каза в приветственото си слово областният управител Иванка Таушанова.
От трибуната на местния парламент се изказаха представителите на всички групи съветници.
„Ние общинските съветници от ДПС сме готови да работим в диалог с всички представители в Общинския съвет в интерес на гражданите на град Кърджали и жителите на общината. От името на моите колеги от Движението за права и свободи пожелавам на всички колеги от местния парламент през мандата 2011-2015 успешна работа и нека след четири години да имаме кураж да застанем пред нашите съграждани и да можем достойно да се отчетем”. С тези думи се обърна към всички присъстващи на учредителното заседание от името на групата общински съветници от ДПС Ниязи Шакир.
От групата ПП ГЕРБ говори Илия Илиев. В приветствието си той заяви, че съветниците от неговата група ще бъдат коректив на досегашното управление и ще съблюдават настоящето да се осъществява в условията на максимална публичност, прозрачност и широко гражданско участие. В изказването си г-н Илиев подчерта, че в работата си съветниците от ГЕРБ ще уважават върховенството на закона и интересите на всички етнически, религиозни, социални и съсловни групи.
Успешен мандат в полза на обществото, в полза на град и община Кърджали, пожела Милко Багдасаров от името на групата общински съветници от БСП. „Предизборните страсти вече утихнаха, макар все още да се прокарват леки искрици, явно промяната не се състоя, но искам да заявя, че отговорността вече е друга – изцяло на ДПС”, подчерта г-н Багдасаров. На финала на своето приветствие той подари на представителите на другите две групи общински съветници от ДПС и ГЕРБ червени футболни топки с пожелание да ги ритат поотделно, а не да прехвърлят топката от едните към другите в следващите четири години.


Още снимки
 Прочитания: 2332 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign