Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Защитените училища в община Кърджали станаха три

 29 Ноември 2011

Правителството одобри актуализиран списък на защитените училища за учебната 2011-2012 г. В него са включени нови 17 защитени общински училища, сред които и ОУ „Христо Ботев” в село Бойно, община Кърджали. С актуализацията общият брой на защитените училища в общината стана три.
За община Кърджали в актуализирания списък остават учебните заведения в селата Костино и Ненково. Училището в Бойно беше предложено заедно с това в Костино още миналата година. Тогава обаче статут на защитено училище получи само школото в Костино.
И трите учебни заведения в Костино, Ненково и Бойно са отдалечени от най-близкото общинско училище и се намират в планински райони с утежнена пътна мрежа. Освен това учениците пътуват повече от 20 километра, обикаляйки селата и махалите.
Степента на обучение е основна, с малък брой ученици, обучаващи се в слети и поднормативни паралелки. В ОУ с. Костино и ОУ с. Бойно има създадени условия за столово хранене. Всички училища отговарят на здравно – хигиенните условия за обучение на учениците.
Предложението за включването на трите училища в актуализирания списък беше гласувано от местния парламент през май, тази година.


 Прочитания: 1983 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign