Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ВКП прекрати делото срещу инж. Азис за Водното огледало

 02 Април 2012

„И след две години като погледна образа си във Водното огледало го виждам неизкривен”. Това каза днес на брифинг кметът на Кърджали инж. Хасан Азис по повод новината, че Върховната касационна прокуратура прекратява делото срещу него за корекцията на река Арда в чертите на града, поради липса на доказателства за извършено престъпление. В документа е посочено, че обвинението е несъставомерно, което означава, че деянието на кмета на общината не е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.
„Това дело бе делото за оневиняването на Кърджали, защото това бе дело срещу Кърджали, а не срещу кмета”, каза инж. Азис.
По думите му делото за Водното огледало е историческо и всички – политици, общественици, управляващи и опозиция, трябва да се поучат от него.
„За мен по-важното е, че хората – и млади и стари, ме подкрепяха през цялото време, когато бях обвинен.Това ми дава една по-голяма сила и увереност за следващите си действия като кмет на общината да работим за каузата „Кърджали”, каза инж. Хасан Азис и благодари на всички, подкрепили го в продължение на двете години, през които той бе обвиняем.
Той изрази удовлетвореност от решението на съда и прокуратурата. „Никога не сме се съмнявали в безпристрастността на българската правосъдна система”, заяви инж. Хасан Азис.
Той бе обвинен, че в периода 23 януари - 19 юни 2009 г. той като длъжностно лице е изпратил писма до МРРБ за цената на имот от 16 квадратни метра, собственост на "Устра холдинг". С тях той се е опитал да заблуди тогавашния министър Асен Гагаузов и финансовия Пламен Орешарски, че цената на имота възлиза на 8 940 960 лева, след като действителната оценка е 846 200 лева.


 Прочитания: 1542 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign