Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

СОУ „Йордан Йовков” – Кърджали участва в състезанието Spelling Bee

 02 Април 2012

Сезай Сезгин Бекир се класира на първо място в училищното Spelling Bee състезание на СОУ „Йордан Йовков”, гр. Кърджали, което се проведе на 27 март 2012 г.. В надпреварата участваха 20 деца, които се състезаваха в 14 кръга. Думата interesting донесе победата на Сезай. Нашето училище участва във второто национално състезание по правопис на английски език - Bulgarian National English Spelling Bee. Целта на състезанието е да повиши знанието и запали любовта на учениците към английския език, като се учи по забавен и нетрадиционен начин.
За титлата Spelling Bee шампион на България за 2012 година в трите етапа на състезанието ще се състезават над 4500 ученика на възраст между 9-14 години от 200 училища от цялата страна. Първият училищен етап започна от 23 март и продължи до 30 март. За него участниците учат правописа на над 400 думи на английски език. Само един победител от училище ще продължи в надпреварата във втория етап, който ще се състои на 28 април и включва регионални квалификации в градовете София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Враца, Благоевград, Смолян, Хасково, Бургас и Разград. Участниците в регионалните състезания ще се готвят по нов, увеличен и усложнен списък, като само двама от всеки регион ще се класират за финала на състезанието. Двадесетте финалиста ще премерят сили на 12 май в гр. София. Победител ще стане само един.
Състезанието се организира от Център за приобщаващо образование и Корпус на мира в България с подкрепата на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката и Американското посолство.

Още снимки
 Прочитания: 1634 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign