Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът Азис подкрепи металурзите в ОЦК в справедливите им искания

 06 Април 2012

Протестите на металурзите от ОЦК достигнаха своята кулминация. Това стана вчера по време на проетстния митинг, който се проведе пред паметника на Васил Левски в центъра на града и в който участваха стотици металурзи, представители на други браншови организации – В и К-сектор, учители, цели синдикални организации от Хасково, енергетици, бивши работници в ОЦК, а те в град като Кърджали никак не са малко, граждани на Кърджали. Цялото това множество, точно в 16.30 блокира за половин час кръговото кръстовище като направи две обиколки и скандираше справедливите си искания, след което се отправи бавно и под звуците на духовия градски оркестър към нароченото място на протестния митинг.
По време на протестното шествие стана ясно, че ако до края на седмицата не им бъдат изплатени заплатите, в понеделник или вторник металурзите от ОЦК, които не са получавали трудовите си възнаграждения от октомври миналата година, преместват протеста в София, включително и пред сградата на Интертръст Холдинг – собственик на комбината. Ако проблемът с казуса „неизплатени заплати” продължава и след протеста в столицата, то следващата стъпка на металурзите е блокиране на най-близкия до Кърджали граничен пункт „Капитан Андреево”.
Освен да им бъдат изплатени заплатите, металурзите отново формулираха и останалите си искания, а те са за смяна на ръководството и собствеността на ОЦК, запазването му с нов собственик и подобряване на условията на труд.
В протестният митинг се включиха областният управител Иванка Таушанова и кметът инж. Хасан Азис. Той за пореден път засвидетелства своята подкрепа за справедливите искания на металурзите.
„Заставам плътно зад вашите справедливи искания. В мое лице имате още един човек в преодоляването на пречките по пътя към постигането на вашите искания. „Като кмет на Кърджали ще бъда до вас, ще бъда в първите редици, докато всички ваши искания бъдат удовлетворени. И ако има нужда кметът на Кърджали ще пътува с вас и до София”, каза градоначалникът.
 Прочитания: 1787 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign