Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кампанията за Деня на Земята „Кърджали – чист и красив” набира скорост

 18 Април 2012

С множество прояви община Кърджали ще отбележи 22 април – Денят на Земята. И тази година кампанията е под надслов „Кърджали – чист и красив”. Първата проява бе проведена още в края на март, когато екоклубът към читалище „Обединение” и представители на Детски и младежки парламент към ОДК почистиха района на чапловата колония.
От община Кърджали бяха изпратени писма до фирми, кметове на малки населени места и ръководствата на учебни заведения за организиране на акции за почистване на нерагламентирани сметища, почистване на паметници на културата, изходите и входовете на населените места и обществените пространства.
В петък, 20 април, ще се проведе регионална работна среща „Земята – Наш дом” – за добри практики в екологичното образование и възпитание на учениците.
За следващия ден – 21 април /събота/ е насрочена и Празнична програма с награждаване на отличилите се участници в кампанията „Кърджали – чист и красив”. Това ще стане пред театъра /постамента на бившия паметник на Георги Димитров/ преди обяд. Предвидена е и колоездачна обиколка на Кърджали, чийто старт ще бъде даден в 10 часа на съботния ден. Организирано е и състезание по аранжиране на цветя за ученици от 7 до 12 клас.
Общинското ръководство приканва и всички жители на общината да се включат активно в кампанията като почистят около домовете си.


 Прочитания: 1669 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign