Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Читалище „Юмер Лютфи” ще отбележи в Кърджали 23 април-Ден на детето в Турция

 19 Април 2012

За втора поредна година на 23 април Народно читалище „Юмер Лютви” ще отбележи Деня на детето, който традиционно се чества в Република Турция. В концертната програма, която ще бъде представена на 23 април от 18.30 часа в Дома на културата, ще вземат участие детски ансамбъл „Кадрие Лятифова”, ансамбъл за турски песни и танци „Кърджали” и солистите към читалище „Юмер Лютфи”. Специални гости ще бъдат ученическа фолклорна група от училище „Ататюрк” от Община Кърджъсалих, Област Едирне.
Покани за концерта са отправени към Генералния консул на Република Турция в Пловдив Рамис Шен и кметовете на седемте общини от областта, съобщи секретарят на читалище „Юмер Лютви” Мюзеки Ахмед. Той съобщи, че същата вечер ще бъдат обявени имената на спечелилите конкурса за есе на турски език на тема „Моят празник-23 април”. Победителите ще бъдат наградени от Генералния консул на Република Турция в Пловдив Рамис Шен и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Конкурсът бе организиран от Дружество за турска култура и изкуство- Кърджали, съвместно с вестник „Кърджали хабер”. За участие в конкурса от цялата страна бяха получени над сто есета като специална комисия от учители начело с председателя на новоучреденото Дружесто на учителите по турски език от Южна България Харун Бекир оцени творбите. Ученици се надпреварваха в две възрастови групи: 1-4 клас и 5-8 клас. Класиралите се на първо място участници ще получат по един лаптоп, а на второ и трето място цифрова камера. Наградите са осигурени благодарение на спонсори от страната и чужбина. Прочитания: 1674 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign