Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Поетесата-психотерапевт Мадлен Алгафари гостува в Кърджали

 19 Април 2012

По покана на Община Кърджали, Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” и Военен клуб – Кърджали в града ни ще гостува любимката на много българи поетеса-психотерапевт Мадлен Алгафари. Срещата-разговор с нея ще се проведе на 20 април от 18 часа във Военния клуб. Преди това тя ще се срещне и с ученици от СОУ „П.Р.Славейков.
Мадлен Алгафари е и известен учен в своята сфера. Преводач и режисьор – също.Родена е на 04.11.1967 г.в София. Омъжена, с две деца. Ползва френски, италиански, руски и английски. От 1998г. е Супервайзор и преподавател към Института по психотелесна психотерапия, в академично сътрудничество със СУ и Медицински университет, София. От 2011г. изнася лекции при отворени врати на психотерапевтични теми по програмата"Училище за пораснали" на "Института по психотелесна психотерапия", ръководи и интерактивни групи в българските училища, с участието на родители, учители и ученици в рамките на националната кампания за здравословен начин на живот "Участвам и променям" – съвместна инициатива на Института по психотелесна психотерапия и Министерство на образованието и науката. Автор е и на главата "Превенция и профилактика на психичното здраве" в Бялата книга на българското здравеопазване. Има и десетина превода на психологическа литература.
Заедно с преподавателската й дейност, продължават и нейните психотерапевтични телевизионни и вестникарски рубрики. По това време издава и няколко книги. Почти всеки месец провежда по няколко срещи из цялата страна, организирани от Регионални библиотеки и читалища, свързани с представяне на нейните книги и свободните психодискусии с аудиториите.


 Прочитания: 1603 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign