Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът Азис стартира кампанията „Да засадим дърво”

 20 Април 2012

Утре , 21 април – Международен ден на Земята, в 11.00 часа в Градската градина кметът на общината инж.Хасан Азис ще даде старт на инициативата „Да засадим дърво” . Кърджали е един от 21 български града, в които ще бъдат засадени нови горички от по 100 фиданки . Инициативата е на в-к „24 часа” по повод 21 г. от създаването на вестника в партньорство с Министерството на околната среда и водите чрез Оперативна програма „Околно среда”, Министерството на земеделието.
100-те фиданки се предоставят от Държавно горско стопанство – Кърджали. Община Кърджали също се включи в инициативата и осигури изкопаването на дупките, в които ще се садят фиданките. Кметът на общината инж.Хасан Азис в събота ще засади липа до театър „Димитър Димов”. Залесяването на фиданките ще се извърши в Градската градина и в парк "Простор" - горичката на кърджалийци и техните приятели, намираща се на мястото на изгорялата при пожар борова гора, в която в момента има засадени от 2007 година повече от 1000 фиданки от различни широколистни и иглолистни дървесни видове.
Всеки, който се чувства съпричастен към каузата „Да засадим дърво”, може да се включи в инициативата и да помогне, като доброволец. Вестник „24 часа” е подготвил подарък за участниците – всеки, който засади дърво тази пролет, може да се снима с него и да изпрати снимката в редакцията на вестника. На 1 юни т.г. ще бъде обявен победителят.
В 10.30 ч. също утре пред бившия паметник на Г.Димитров до театъра ще започне състезание по аранжиране на цветя за ученици от VІІ до ХІІ клас.
В 11.30 ч. ще бъде открита фотоизложба за Деня на земята в Градската градина.В 10 ч. ще се даде старт на колоездачна обиколка на Кърджали
Проявите, посветени на Деня на Земята ще приключат с празнична програма с награждаване на отличилите се участници в кампанията "Кърджали - чист и красив" пред бившия паметник на Г.Димитров от 11.30ч.


 Прочитания: 1463 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign