Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Националният младежки форум гостува в Кърджали

 20 Април 2012

Ръководството на Националния младежки форум дойде в Кърджали за обмяна на идеи с местни младежки организации. Делегацията пристигна по покана на градоначалника Хасан Азис. Той запозна младежите с осъществените проекти по време на управлението му.
Председателят на Младежкия форум Веселин Илиев сподели, че идеята им е да обединяват младежите. „Едно от най-важните неща на местно ниво е да накараме студентите да се завърнат отново в родните си места след завършване на образованието им. Бихме желали да мотивираме общините да работят с повече младежи“, каза младият лидер.
Представителите на Националния младежки форум изразиха задоволство от наличието на работеща младежка инфраструктура в лицето на ОДК.
Националният младежки форум е сдружение, обединяващо над 30 младежки организации от цялата страна. Той бе създаден през октомври 2010 година. Сред основните приоритети, които младите хора си поставиха бе развитието на качеството на средното и висше образование в аспекта на националната стратегия „България 2020”, насърчаването на младежката активност в гражданския сектор и защита интересите на младите хора по секторни политики, сред които – трудова заетост, здравеопазване, социални дейности и др.


 Прочитания: 1530 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign