Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хасан Азис:„Нека Кърджали да бъде най-зеления град в Европа”

 21 Април 2012

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис днес даде старт на инициативата „Да засадим дърво” като малко след 11 часа, заедно с децата от Състава за модерни танци към Дома на културата, положи в земята корените на червен дъб в градската градина до театъра.
По инициатива на вестник 24 часа, който тази година чества 21 години от създаването си в партньорство с Министерството на околната среда и водите чрез Оперативна програма „Околно среда” и Министерството на земеделието, Кърджали бе сред 21-те български града, където бяха засадени горички от по 100 фиданки, предоставени от Държавно горско стопанство – Кърджали.
Новата горичка ще расте на мястото на изпепелената преди години борова гора в парк „Простор”, до Астрономическата обсерватория. На това място до момента има засадени от 2007 година повече от 1000 фиданки от различни широколистни и иглолистни дървесни видове.
„Кърджали е в челните редици на най-зелените градове не само в българия, но и на Балканите. На един човек тук се падат 24 квадратни метра зеленина, с което трябва да се гордеем. Нашето отговорно отношение към зелените пространства доказваме и с изграждането на част от парк „Арпезос”, който в началото на юни ще бъде открит. Вярвам, че много кърджалийци ще споделят общата ни радост и ще докажем нашето отговорно отношение към природата и майката Земя.
Към днешна дата един от най-зелените градове в Европа е град Виена, което означава, че Кърджали в настоящия момент се съревновава с него - да бъде най-зеления град в Европа”. Това каза пред кърджалийци кметът инж. Хасан Азис. По-късно той се присъедини към инициативата на ОДК и закачи своето послание на Дървото на желанията. На него градоначалникът написа: „Да помечтаем заедно Кърджали да бъде най-зеления град в Европа. Остава да повярваме и да го направим заедно!”

Още снимки
 Прочитания: 1862 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign