Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

До 1 юли приключват с реконструкцията на кръстовището във Веселчане

 25 Април 2012

До 1 юли трябва да приключи рехабилитацията на пътната отсечка от Колелото на автогарата в Кърджали до кръстовището във „Веселчане”. Пак до тази дата община Кърджали трябва да финализира и дейностите по реконструкцията на подземните комуникации на двете кръстовища, които са част от пътя за Маказа. Това каза заместник-кметът по строителството в общината инж. Васил Бобеков. Реконстурцията предвижда разширение с допълнително изграждане на още едно платно, както и регулация на светофарната уредба.
Над 700 хил.лв. е предвидила община Кърджали тази година за рехабилитация на улична мрежа и 10 пътни отсечки, съобщи още зам. кметът. По думите му предстои да се проведе търг за избор на фирми - изпълнители. 515 000 лв. е сумата, която ще бъде вложена за подобряване на пътната настилка в района на Кърджали- Пъдарци, Кърджали - Македонци – Дъждино. В програмата са предвидени също оформяне на разклона Енчец- Главатарци, до Гребната база и понтона, Миладиново – Конево, отклонението за Иванци и Болярци. Работи се и по проекти, включващи по – големи пътни артерии от общинската мрежа.
Около 200 хил.лв. са заделени за кърпежи и подновяване на маркировката на уличната мрежа в областния гради по–големите населени места. В три участъка по един от най–оживените булеварди „Беломорски”, който е част и от републиканската пътна мрежа, се предвижда повдигане на асфалтовата настилка. Това са местата до Учителския институт, Стадиона и до ГПЧЕ „Христо Ботев”.


 Прочитания: 1794 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign