Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

2910 социално слаби от община Кърджали получават хранителни помощи от ЕС

 10 Септември 2012

Днес БЧК започна раздаването на хранителни продукти от интервенционните запаси на ЕС в област Кърджали, което се случва за пета поредна година. По данни на областната социална служба помощи ще получат 9129 души от кърджалийска област, като най-много те са в община Кърджали – 2910.
Бенефициентите на програмата са разпределени в 6 социални групи - лица получавали целеви помощи за отопление от държавата, за последния отоплителен сезон; неосигурени майки (осиновителки), получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до една година; лица получавали през предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания; семейства, получили през предходната календарна година еднократна целева помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година; лица полагащи грижи за хора с увреждания, участвали през предходната календарна година в дейност „Личен асистент“ по Националната програма „Асистенти за хора с увреждания“ и лица, подпомогнати през предходната календарна година с еднократна помощ, уточни секретарят на БЧК в Кърджали Жана Чакърова.
Помощите ще се раздават на 2 транша, като първия стартира днес и трябва да приключи до 2 октомври, а втория през ноември. По заложените в програмата срокове раздаването на помощи през тази година трябва да приключи до 1 декември.
Пакетите с хранителни продукти за първия транш включват по 1 килограм захар, боб и ориз, 5 килограма брашно, 1,5 килограма спагети, 1,2 килограма макарони, 0,900 килограма вафли, 0,140 килограма нишесте, и бисквити – 0,400 килограма.
Храните са преминали през контрола на Агенцията по безопасност на храните.
Пунктът се намира до Дома на културата./бившият мебелен магазин/.Получаването на хранителните пакети става само срещу лична карта.За улеснение на специално табло са изнесени списъци с правоимащите лица.Още снимки
 Прочитания: 1693 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign